REVOLUSI GAMERS


bukan gambar-gambar ni yang aku nak tunjukkan.. tapi revolusi permainan video yang makin berkembang ni wat aku makin gelisah..gelisah kenapa??? sebab aku jeles tengok game-game yang makin afvanc grafiknye..

first game yang aku main adalah brick game...ala yang main susun-susun kotak tu..fuhh..game tu siang malam aku ngadap..al maklum laa kecik lagi kan..beli pon pakai duet raya taw tak..penat pusing-pusing rumah owang cari duet..hohoho...even game tu haram jadah grafik nye..tapi percayalah kalau makin tinggi level..makin susah korang nk lepas.. :D

pastu bile membesar sikit aku beralih ke zaman lebih advance..game tape menjadi pilihan..walawehh bukan main fames game tu dulu..game nye murah..tapi nak beli tape mau menangis simpan duet skolah...game yang aku suke main time tu ialah game CONTRA kot...ntah laa lupe namenye...yang penting main tembak-tembak..main ngan adik aku..die mati aku sepuk pale die...haisshh kenangan-kenangan~

pastu bile ade duet lebih aku beli PS1..time nih aku lupe segala-segalanya..seingat aku time form 3 kot..pegi mati sama PMR..yang penting grand turismo aku kete laju-laju..hahhaa..pastu game yang mesti ade game TEKKEN..bagai nak runtuh rumah jerit-jerit..then mak aku dari dapur datang bawak senduk kasi warning...tu baru warning..belom tindakan..hahahha..

lepas tu game PS2 pulak..ha ni aku tak beli..aku bertandang kat rumah member-member..lantak laa maw cakap pe..janji hati nurani aku dapat puaskan kat game..time tu takdenye pikir awek kee..rempit kee..kat otak game jek..homework skolah?? haisshh haram aku tak wat...hohoh...

pastu game PSP lak..ni pon aku tak mampu nak beli (T_T)..yang aku mampu hanyalah meminjam..walaupon pinjam tetap puas..dari tak dapat main langsung kan..huhuhu...

last skali pc game..mula dari main kat CC aku dah mula berponteng skola..semata-mata nak main game counter strike..haisshh..SPM pon wat tak endah jek..alahaii nyesalnye...brape ribu ntah duet aku abis kat CC pon aku tak taw..yang aku taw paling minimum satu hari aku bertandang kat CC ialah 2 jam...huhuu...tapi lepas laptop dah ade takdenye merayap ke CC..hell yeahh!..macam-macam game aku install..tapi tak termain pon..

papehal pon..game-game jugak..study aku tak lupe pon....kot....huuu...